yeniden başlasak mı?

1 Ocak 2008 Salı

Nasıl güzel bir dua...

Yeniyıl kutlaması içi bir dostum göndermiş.
Öyle güzel ki... buraya da yazayım istedim.
Belki siz de okursunuz da... dualarınız gerçek olur diye :)



Bu yeni zamanda... Sevdigim ,sevmis oldugum kim varsa, kendim de dahil, sevebilecegim herkes de dahil ...

Sagligi iyi olsun. Kalbi ritmini calsin. Yanaklari kiraz pembesi, dudaklari bal olsun. Teni sicak kalsin, enerjisi disina tassin. Cigerlerinden nefes,midesinden gurultu, bacaklarindan guc eksik olmasin. Kani bol olsun,damarlarinda donup donup dolassin.

Sevdikleriyle birarada olsun. Kolu kollarina degsin, gozu gozlerinin icine baksin. Laflari birbiriyle baslasin. Nesi varsa, bolusecek biri olsun; nesi yoksa, bulup getiricek biri olsun. Bu birileri az ama oz olsun. Bazilari dunyada tek olsun. Sevgisinin tamamini harcasin. Harcasin ki, ona buyuk bir miras kalsin.

Sevmekten bikip usanmayacagi biri olsun. Onun yeri ayri olsun. Onu soysun,basucuna koysun ama yalan uydurmasin. O herseyine, her haline tek tanik olsun. Bir hareketiyle gulduren, bir hareketiyle aglatan olsun. Duygularin hepsi onda olsun. Kalbi buna teslim olsun. Butun sarkilar onu anlatsin. Asik olsun, sirilsiklam olsun. Kurumasin.

Yapmaktan bikip usanmayacagi bir isi olsun. Basarinin gercek adinin bu oldugunu unutmasin. ibadet eder gibi, bu kesfini hergun yeniden kutlar gibi, onu yapip dursun. Yaptikca daha iyi yaptigini gorsun. Daha iyi yaptikca bunu baskalari da gorsun. O baskalarinin bunu gordugunu, dis gozuyle gorsun, ic gozuyle isine baksin.

Nesesi bol olsun. Kendini mutlu etsin, durduk yere neselenmek nedir bilsin. icinde birsey durup durup ziplasin. Duyduklari, gordukleri onu gidiklasin, kahkaha attirsin. Gurultu cikarsin. Sacma seyler soylesin. Cocuklukta en simardigi ana, sik sik gidip gelsin. Nereye gidip geldigi bilinmesin.

Degistirmek istedikleri degissin. icte ve dista, iyi gunde ve kotu gunde tadilat yapsin. Eskilerini atsin, ruhunu havalandirsin. Kapida hep kamyonu dursun. Diledigi yere tasinsin. Kendinden tasinmak isterse, icindeki guc, disindaki sevgi ona yardimci olsun. Bilegi, butun aliskanliklariyla, bagimliliklariyla guressin.

Birsey ona surpriz olsun. Gunlerinden birgunu, bir pakete sarili olsun. Acilinca, icinden hic beklemedigi guzel bir haber ciksin. Bu gun ucyuzaltmisbes'ten herhangi biri olsun. Oylesine bir pazartesi, arkaya kavusturdugu ellerinde, unutulmaz bir sali saklasin. Oyle tahmini mumkun olmayan birsey olsun ki bu, hayatin zekasini anlatsin.

Bir hayali gercek olsun. Bir hayale gozunu yumsun. Pesinden kosup, onu sobelesin. Hayalini kendinden saklamasin. Bir cizgi filmde oldugunu, herseyin mumkun oldugunu unutmasin.

Bu duayi okusun. Kendi sesiyle duysun. Duasi gercek olsun. Her kelimesine sukretsin. Tek satirina nazar degmesin.
Amin....

Hiç yorum yok: